"Ποιό είναι το χρέος μας;

Να μαχόμαστε ν' ανθίσει ένα μικρό λουλούδι απάνω στο λίπασμα τούτο της σάρκας και του νου μας."

Ν. Καζαντζάκης "Ασκητική"

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ρεπορτάζ των γεγονότων της 1ης μέρας. Γράφει η μαθήτρια του Β1 Β. Δ..





-Καλησπέρα σας!
 Βρίσκομαι στην ταραγμένη  Τροία και συγκεκριμένα στο στρατόπεδο των Αχαιών. Στη συνέλευση που προηγήθηκε, η οποία έγινε ακριβώς εδώ που βλέπετε, πριν λίγο πραγματοποιήθηκε σφοδρή  λεκτική σύγκρουση ανάμεσα στον Αγαμέμνονα και στον ιερέα Χρύση. Όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι η κόρη του ιερέα βρίσκεται στα χέρια του Αγαμέμνονα ως λάφυρο πολέμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ειπώθηκαν σκληρές κουβέντες, αφού ο ιερέας το μόνο που ήθελε ήταν να του επιστρέψουν την κόρη του τη Χρυσηίδα, ενώ ο στρατηγός  τού το αρνήθηκε πληγώνοντάς τον με τα λόγια του. Ο Αρχιστράτηγος δεν έλαβε υπόψη του το σεβασμό προς τους ιερείς και την υπακοή στους Αχαιούς που πριν είχαν αλαλάξει να δεχτεί τα λύτρα του Χρύση. Αψήφησε ακόμη και τη δύναμη του θεού-προστάτη του ιερέα.
 Λίγα λεπτά αργότερα, ο ιερέας αποχώρησε-κατά κοινή ομολογία ταραγμένος-με τα λύτρα του και κρατώντας το σκήπτρο του κατευθύνθηκε προς τη θάλασσα. Εκεί, μάλλον προσευχήθηκε προς το θεό Απόλλωνα, τον οποίο ως γνωστό υπηρετεί. Μάλιστα, σύμφωνα με διαβεβαίωση αυτόπτη μάρτυρα, ο θεός κατέβηκε αμέσως από τον Όλυμπο οπλισμένος και κρυμμένος πίσω από τα πλοία των Αχαιών έσπειρε τον θάνατο, , όπως βλέπετε στα πλάνα, μέσω του λοιμού. Πρώτα «δηλητηρίασε» τα σκυλιά, μετά τα μουλάρια και τέλος τους ανθρώπους,  με αποτέλεσμα, ο ιός να εξαπλώνεται σταδιακά αλλά επικίνδυνα. Γι’ αυτό παρακαλούμε τους τηλεθεατές να προσέχουν. Λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης!
 Θα σας κρατάμε ενήμερους.
Από την Τροία και το κανάλι   Αχαιοί  news  καλό σας απόγευμα!!

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

"Το ημερολόγιο του Αχιλλέα". Γράφει ο μαθητής του Β1 Κ. Α.

                                                                                        στρατόπεδο Αχαιών στην Τροία,1180π.χ
  1η ημέρα 

 Σήμερα ήρθε στο στρατόπεδο ο Χρύσης, ο ιερέας να ζητήσει την κόρη του πίσω προσφέροντας ως αντάλλαγμα λύτρα. Πρόκειται για τη Χρυσηίδα, τη μια από τις δύο κοπέλες που έφερα  εγώ ως λάφυρα και την οποία έδωσα στον Αγαμέμνονα, ενώ εγώ κράτησα τη Βρισηίδα.Παρακαλούσε επί ώρες τον Αγαμέμνονα να του την δώσει πίσω- μάλιστα μας ευχήθηκε ακόμη και να νικήσουμε στον πόλεμο.Πόσο απελπισμένος είναι ο δόλιος πατέρας! Όμως ο Αγαμέμνονας όχι μόνο δεν του την έδωσε, αλλά δε σεβάστηκε ούτε το αξίωμα του.Δηλαδή  του μίλησε πολύ απότομα και βίαια. Τον απείλησε, πράγμα που ξέρει βέβαια να κάνει πολύ καλά! Κι όσο κι αν εμείς οι άλλοι αλαλάζαμε συμφωνώντας με την πρόταση του Χρύση, αυτός επέβαλε το δικό του.
Δεν ξέρω τί μεσολάβησε αλλά μέχρι το βράδυ είδαμε τα ζώα -σκύλους και μουλάρια- όλα νεκρά και υποψιαστήκαμε ότι έπεσε λοιμός. Αυτή τη στιγμή εκεί έξω θερίζει ο θάνατος και καίγονται σε πυρές πτώματα ανδρών.Εγώ πιστεύω ότι μας καταράστηκε ο Απόλλωνας, γιατί  δε μιλήσαμε με σεβασμό στον ιερέα του ναού του, τον Χρύση. Να δεις που θα την πληρώσουμε όλοι για χάρη του Αγαμέμνονα!