"Ποιό είναι το χρέος μας;

Να μαχόμαστε ν' ανθίσει ένα μικρό λουλούδι απάνω στο λίπασμα τούτο της σάρκας και του νου μας."

Ν. Καζαντζάκης "Ασκητική"

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

"Tο ημερολόγιο του Αχιλλέα" Γράφει ο μαθητής του Β1 Κ. Α.



                                                                                 στρατόπεδο  Αχαιών  στην Τροία, 1180 π.χ
  10η ημέρα                                                                  
 Σήμερα πρωί πρωί κάλεσα σε συνέλευση όλο το στρατό, για να δούμε τι θα κάνουμε με το λοιμό που εννιά μέρες τώρα μας καταστρέφει. Ο μάντης μας ,ο Κάλχας ,μας είπε ότι όλο αυτό έγινε επειδή ο  Αγαμέμνονας δεν έδωσε πίσω  την κόρη του ιερέα του ναού του. Ο Αγαμέμνονας όταν τα άκουσε εξαγριώθηκε και άρχισε να κατηγορεί τον μάντη ότι ποτέ δεν έχει πει κανένα καλό γι' αυτόν. Τότε εγώ υπερασπίστηκα τον Κάλχα, όπως άλλωστε προηγουμένως του είχα υποσχεθεί. Κι έτσι άρχισε η κόντρα μου με τον γιο του Ατρέα.
 Μετά από πολλές λεκτικές ανταλλαγές σκληρών χαρακτηρισμών και αφού έφτασε στο σημείο να πει ότι τον εξαπατώ ,  πήγα να σηκώσω το σπαθί μου, για να τον τιμωρήσω. Αλλά τότε μού εμφανίστηκε η Αθηνά  και με σταμάτησε από να κάνω ένα μεγάλο λάθος .Μου ζήτησε να μην του κάνω κακό αλλά με άφησε να τον εξυβρίσω. Δεν ξέρω κι εγώ πόσες υβριστικές εκφράσεις του είπα! Ο θυμός μου έβγαλε το ανομολόγητο παράπονο δέκα χρόνων! Μας σταμάτησε για να μας ηρεμήσει  ο γλυκολόγος  Νέστωρ λέγοντας μας ότι  στο στρατόπεδο το δικό μας  δημιουργείται χάος εξαιτίας της συμπεριφοράς μας και με αυτήν την αφορμή οι Τρώες χαίρονται. Τότε εγώ αποχώρησα αφού είχα ορκιστεί  ότι δεν θα πολεμώ πλάι του πια. Αλήθεια το λέω και το εννοώ! Δε θα τους βοηθήσω ακόμη κι αν τους θερίσει όλους ο Έκτορας με το σπαθί του! Μόνο έτσι θα καταλάβουν πόσο μεγάλο λάθος ήταν η προσβολή της τιμής μου!
Το απόγευμα η Χρυσηίδα επέστρεψε στον πατέρα της και η Βρισηίδα οδηγήθηκε στον Αγαμέμνονα. Εγώ μόνος στην ακροθαλασσιά έκλαιγα απαρηγόρητος , αφού νιώθω αδικημένος και μειωμένος. Ευτυχώς  αμέσως εμφανίστηκε η μητέρα μου η Θέτιδα και την παρακάλεσα να πείσει τον Δια να στρέψει τον πόλεμο  εναντίον τον Αχαιών. Μόνο που πρέπει να κάνω υπομονή δώδεκα μέρες,  γιατί ο Δίας λείπει από τον Όλυμπο. Περιμένω τη δικαίωσή μου γι αυτά τα φοβερά συμβάντα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου